"OUT of OFFICE"

15.10.22 07:27 PM By terredunord

Dat is dus de naam van onze bar. 


Een gezellige plek waar je samen met je gezelschap na het inchecken even op adem komt, of een slaapmutsje komt nuttigen voor je dat zalige bed induikt.

Je wordt helemaal ondergedompeld in de sfeer van een gezellig cafeetje, waardoor je alle besognes van je af voelt vallen.

Je eigenste “ happy place” tijdens je verblijf. Gezellig bijpraten met een drankje uit de honesty bar erbij.
We hebben een aantal lekkere streekbieren geselecteerd voor jou, er ligt een mooie witte wijn koel en er zijn ook enkele fijne frisdranken.

Als jouw keuze viel op een streekbiertje kan je jouw drank uitschenken in één van de vele mooie bierglazen uit een deel van Kris zijn unieke verzameling. Vele jaren bijeengesprokkeld, komende van studenten cafés, rommelmarkten, brocantezaken…echt de moeite waard. Er staan nog 3 verhuisdozen klaar, maar daarvoor moeten er eerst nog wat extra rekjes komen.De aankleding is nog niet helemaal af, maar zoiets moet groeien. Jarenlang was dat een dingetje...Als we in een brocante zaak kwamen of op een warme Franse rommelmarkt alles afspeurden, en we geregeld elkaar, en onze brave kinders, halt lieten houden en het zinnetje uitspraken “zou dit iets zijn voor onze bar”. die kinders deden dan een echte "eye-rol" trouwens.

En dat we daar ver voor gaan is echt wel waar.

Het eerste zaadje was een 5 tal jaren geleden de aankoop van het toogmeubel, uit het noorden van Frankrijk. De laatste aankoop waren de stoeltjes. Een heel verhaal, want ik wist wat ik wou, maar vond het niet. Tot ik op een fijne dame uitkwam in Oud-Turnhout. Op de warmste dag van het jaar met een koffer vol, ja alle 6 steoelen in de koffer gekregen, de Antwerpse ring trotseren. Maar zo blij met het resultaat.

Maar ook de oude ijzeren tafelpoten stonden al jaren op de zolder, die kregen een nieuw blad, dat met veel zorg gekozen werd door Agnes, van de compagnie, zodat jij helemaal in de juiste sfeer kan genieten van dat lekkere glas. Met of zonder gezelschap.

De mooie houten wand uit fruitkistlatten, gevonden bij Recupwood in Genk en vakkundig aangebracht door Robin en zijn team van Carta Blanche, zorgen voor een warm interieur.


Weet je trouwens waar de naam van de bar vandaan komt?

Ik zal je het eens vertellen, bij een denkbeeldige frisse pint aan de toog.

Het is eigenlijk heel logisch. Als je uit de lift stapt, ligt links de bar en rechts ons kantoor, (en voor de mensen die met de trap komen wordt links rechts en rechts links, maar het verhaal is identiek).

Dus dat wil zeggen dat als je in de bar bent  je “out of office” bent.


Zalig toch…


We hebben er op één van onze vakanties in Frankrijk een uithangbord voor laten maken door Made by Sissi.


En ja de kopjes die je hier ziet, met haar letters op, had ik gemaakt voor jou koffiemoment, maar die zijn al verkocht, dus binnenkort terug mijn atelier in om nieuwe te maken om in het koffiehoekje daar te zetten.Want ja, in de bar staat ook het zalige koffiemachine waar je de hele dag een lekker dampend kopje koffie kan komen halen, for free. Net als de thee, een glas fris bronwater of spuitwater.


En weet je wat nog meer de max is? Net als in een echt café kun je hier ook biljarten. In de inkom op de eerste verdieping, net naast de bar dus, kun je een partijtje pool of driebanden spelen. Op een boogscheut van jouw drankje en het verdere gezelschap.

  

Een echte happy place dus hè…

Helemaal klaar voor jou, als jij ook “out of office” op je automatische reply staan hebt.

Je zult het we wel merken als je hier eventjes in huis bent. We hebben iets met verzamelen..en al zeker met het verzamelen van ‘oude dingen’...het is iets wat wij alle twee heel fijn vinden, vorig jaar hebben we in september zelfs een mid-week -weg van alles georganiseerd-, waarbij we onze trip hadden uitgestippeld volgens de locaties en de data van de brocante markten. We hebben het dus echt wel goed te pakken..


Vanuit de duurzame gedachte vinden we het herbruikbaar maken de max, maar er zit voor mij ook het verhaal aan vast dat je iets dat al een leven had, of deel uitmaakte van iemand zijn leven, een nieuwe invulling geeft met een eigen verhaal. Een soort eerbetoon en het laten verderlopen van een verhaal. Op de één of andere manier denk ik dan de vorige bezitter daar een soort dienst mee te bewijzen.

Waar we dat allemaal vinden? En of we favorieten hebben... neen, maar wel redelijk wat adresjes waar we graag lopen te snuisteren en dus onvermijdelijk ook kopen… ;-)

  • Wunderkammer Gent
  • Treasure Seaker , een schuur vol met de meest uiteenlopende zaken. Ook veel bierglazen.
  • Mocca Gent, een brocante en een kapsalon in één..
  • Den ECO shop in diksmuide , huis tuin en keuken gerei, op een boogscheut, dus gevaarlijk...
  • Bij Madelon van Cozy & More vind je de mooiste oude stoelen en tafels.
  • En Monique van Kringloop Vintage is mijn Instagram koopwinkel met heel bijzondere spulletjes.
  • Even over de grens bij NORD factory, whats in an name, kochten we onze grotere stukken.
  • En op weg naar huis vorig jaar namen we een stuk route national en viel ons oog op de winkel van helen-antiquites met de zalig mooie Chesterfield zetels. De mooiste staat dus nu hier ;-)

Als jij een aanrader hebt die we volgende keer niet mogen links laten liggen op onze zoektocht…laat het zeker weten.


Dat kan bij een gesprek aan de bar of anders gewoon per mail…  


Cheers... XXXterredunord