Skip to main content
  Het leven loopt zoals het leven loopt.
  Ongeacht de plannen die we maken. 

  Mag ik ons even voorstellen? Wij zijn Nathalie en Kris, twee prille vijftigers. Jaren lang waren we druk aan de slag, bouwend aan onze carrière... Nathalie als architect, Kris als hoogleraar economie en accountant, maar toen onze eerste zoon kwam piepen en zorg nodig had, werd duidelijk dat we op een dag een ander pad zouden inslaan.
  En zo werd Terre du Nord geboren.
  Een plek waar we samen kunnen wonen, werken en leven... 
      met het hele gezin, dat nog uitbreiding kreeg met een extra zoon en sinds kort ook onze trouwe viervoeter Mila. 
  Een nieuwe uitvalsbasis, een nieuw nest, een nieuwe toekomst.

  Een warme plek waar we iedereen welkom willen heten. Een plek waar we zelf zo zouden willen gaan logeren.
        
  Voor iedereen, dus niet alleen als je een handicap hebt of niet zo goed uit de voeten kan. Niks betuttelend.
  Gewoon, een plek met veel ruimte en een groter comfort, een betere veiligheid en een warm welkom voor iedereen. 
  Als gezin, jij alleen of met die bende vrienden.

  COME AS YOU ARE ! en dat menen we echt. 

  Krijg jij bij het lezen van onze slogan, ook onmiddellijk de gitaarsolo van Kurt Cobain in je hoofd? 

  Terecht, want dat beschrijft waar wij willen voor staan. 
  Deze song van Nirvana gaat over mensen en hoe wij verwachten dat ze zich gedragen. met één belangrijke boodschap :
  Wees gewoon jezelf en laat je niet dwingen. Just be you... ( meer weten over het ontstaan van het liedje? )


  Of je nu komt voor dat zalige bed, komt keramieken of de grote zaal vult, hier wordt iedereen omarmd.
  Er is volop ruimte om te verbinden. 
  Met ons verhaal willen we anderen inspireren, je laten thuiskomen en in de watten leggen. 

  We willen een pure plek bieden waar je jezelf kan zijn, er even tussen uit kan zijn. Om tijd voor jezelf te nemen, te rusten, zich te ontwikkelen, te verbinden. Een kleine of grote pauze om daarna weer opgeladen aan de slag te gaan, want je kan alleen maar zorgen als je goed voor jezelf zorgt. Maar ook met je gezin of je vrienden.


  Dus niet zomaar een plek voor een bed en een ontbijt, geserveerd op eigen keramiek trouwens, maar veel meer...


  Onze waarden... Omarmen - Verbinden - Inspireren

  Om niet in de holle tekst te vervallen van een missie & visie statement hebben we het anders aangepakt. In de zoektocht naar onze "waarom" van ons levensproject kwamen we steeds maar uit op drie woorden die blijven terugkomen in ons verhaal. 

  het eerste woord;
  OMARMEN

  Dat is wat we doen, jou omarmen, zoals je bent, op een zalige plek waar je helemaal tot rust kan komen, zonder focus op beperkingen, waar we open staan voor iedereen, met respect voor ieder zijn eigenheid. Zodat iedereen zich hier goed voelt. Waarbij gehoord, geliefd en gezien worden, de basis vereisten zijn.
  Omdat er niks ergers is dan uitgesloten worden.

  Maar ook omarmen we, the best we can, het leven zoals wij het voorgeschoteld krijgen. We proberen elke lastige situatie om te buigen tot iets positiefs. Niet altijd makkelijk, soms lukt het niet en dat is ook niet erg, maar dan is er nog altijd een inzicht.

  VERBINDEN,

  ons tweede woord.
  Niks moet, veel mag. Hier kan je verbinding maken met jezelf, of met anderen, bestaande verbindingen hechter maken of nieuwe verbindingen maken. Het gebouw is ontworpen met jou als gast in ons hoofd, er even tussen uit in een warme en huiselijke sfeer. Het gebouw is een soort frame-work, waar je samen tijd kan doorbrengen of helemaal op jezelf kan blijven. 


  en dan mijn favoriete woord...

  INSPIREREN

  We willen ons verhaal delen, mensen inspireren met onze visie, omdat ik er van overtuigd ben dat het mensen hun denken en hun manier van kijken naar de dingen kan veranderen.

  • Als creatieve mensen. We doen de inrichting alsof het voor ons zelf is bedacht, met mooie dingen die je hart beroeren, duurzaam gemaakt uit eerlijke materialen, zelf of door even bevlogen makers.
  • Als ouders in een zorggezin. We dromen van een inclusieve wereld, een wereld waar niemand in hokjes geduwd wordt en veroordeeld wordt door zijn beperkingen, maar geprezen wordt voor zijn talenten. Een wereld waar er plaats is voor iedereen, waar de grens tussen de maakbare en de echte wereld verzacht is. Waar het staren van de mensen omgezet is in een oprechte vraag. Waar het wegkijken omgebogen is in gemeende interesse in de andere. Waar het oordelen en het roddelen verandert in een helpende hand.    
  • Als architect van het gebouw en zijn omgeving, door onzichtbare aanpassingen te doen om te zorgen voor een minimum aan frustraties. Goede ontwerpen creëren mogelijkheden en ondersteunen de gebruiker, slechte ontwerpen belemmeren en sluiten mensen uit. Want het zijn de obstakels die zorgen voor de beperking. We zijn er van overtuigd dat een goeie en warme, huiselijke inrichting helpt om zich goed te voelen, om goed te kunnen zorgen of goed verzorgd te worden.
  • Maar ook met onze ideeën over duurzaamheid. Van materiaalkeuzes tot de off-grid oplossing die we bedachten om onze eigen energie te maken. Een gedachtegang die we doortrekken in de keramiek, het onderhoud en het uitbaten.

  Kortom we willen een pure plek bieden, waar iedereen zichzelf kan zijn, er even tussen uit kan zijn.
  Om tijd voor zichzelf te nemen, te rusten, zich te ontwikkelen, te verbinden. Een kleine of grote pauze om daarna weer opgeladen aan de slag te gaan, want je kan alleen maar zorgen als je goed voor jezelf zorgt.

  Come as you are

  De basis van Universal Design zijn gestoeld op zeven ontwerpprincipes. 

  Deze principes zijn een leidraad om binnen het ontwerp- en bouwproces van omgevingen, gebouwen, producten en informatie een grote gebruikskwaliteit voor iedereen te garanderen. "Goede ontwerpen creëren mogelijkheden en ondersteunen de gebruiker, slechte ontwerpen belemmeren en sluiten mensen uit." 

  'There are no norms. 
  All people are exceptions to a rule that doesn't exist"

  ​fernando pessoa