• CLAY & COOK

   17 tot 21 juli 2023
  DIT MAG JE VERWACHTEN...

  Deze week is voor jou als jij bij het zien van een grote schaal, onmiddellijk denkt aan een zalige maaltijdsalade of dat familierecept van “linguine al vongole”.

  Naast het leren maken van kopjes, borden en kommen en wie weet wel ook een mooie gestileerde taartplateau met voet, leer je ook nieuwe recepten kennen en uitvoeren tijdens jouw twee interne keuken-momenten waarbij je samen met de helft van de groep aan de slag gaat om de lunch en een dessert te maken.

  Op beide vlakken is er geen ervaring vereist,


  In het atelier leer ik jou als beginner een unieke, zelf ontwikkelde, methodiek om succesvol te centreren, op te trekken tot een cilinder en deze te vormen tot een beker of een kom. Van daaruit ontdekken we samen welke vormen jouw voorkeur wegdragen. Al gedraaid ? Dan leggen we de focus op een op voorhand gekozen vorm, om daar dan twee dagenlang “diep” op in te gaan en de grenzen op te zoeken van je kunnen. Je uit te dagen, terug te fluiten en volleerder naar huis te laten gaan.

  In de keuken komt er deskundige begeleiding en ligt de focus op het aanleren zodat je al zeker 4 keer een eenvoudige maar leuke menu op tafel kan toveren. Met jouw mooie set kommen en schalen in de hoofdrol.

  Er zijn telkens 8 plaatsen, waardoor je van dichtbij  begeleiding krijgt.


  Het volgen van de cursus geeft jou toegang tot de Keep Practicing Academy, waarin je op eigen ritme de door jouw verworven kennis verder kan komen ontwikkelen.

  DATA

  17 tot 21 juli 2023

  we starten elke dag om 9 uur - einde om 17 uur
  ​Jouw dag bij terre du nord start op ma-di & do-vr om 9.00u en eindigt om 17.00, – 
  de dag  “in the middle” ben je vrij om in het atelier te komen werken, maar evengoed blijf je thuis om even op adem te komen…

  PRIJS en WAT KRIJG JE HIERVOOR

  € 440 incl btw
  12 uren les, en een aantal uren vrij werken gespreid over vier dagen
  2x interne keuken momenten tijdens de kookworkshop van 1,5 uur

  Inbegrepen
  • gebruik van het draai-materiaal, schort en handdoeken
  • 20 kg klei
  • een cursusboekje of aanvullingsfiches
  • een gezonde lunch en vieruurtje
  • water, koffie, thee en kleine versnaperingen.


  Het opruimen en schoonmaken van je werkplek doe je telkens zelf, we zorgen dat we om 17 uur klaar zijn om huiswaarts te keren.


  Je bent na de cursus vrij om je stukken hier te laten bakken en te glazuren. In overleg, vanuit een duurzaam gedachtegoed, kiezen we deze stukken.
  Er wordt een vergoeding gevraagd volgens het volume dat de stukken innemen in de oven. Gezien de energieprijzen op dit moment weinig voorspelbaar zijn, zal er op voorhand voldoende info verstrekt worden over de kostprijs. 

  Er zijn 3 soorten eigengemaakte glazuren ( transparant, genuanceerd blauw, wit) waaruit je kan kiezen.
  Je kan zelf komen glazuren tijdens de “let’s glaze” sessies of mits overleg door mij laten doen.

  zin in een volledige kleibeleving ?

  Wat denk je er van om tijdens jouw klei-mid week te blijven overnachten. En aan te schuiven voor het heerlijke huisgemaakte avondeten & een heerlijk ontbijt na jouw zalige nacht ? Dat kan, voor een opleg van 155 euro per nacht verblijf je in één van onze ruime kamers, helemaal voor jou alleen.
  Voor of na het kleien even de zwemvijver in, chillen in de “living room” of een glaasje in de bar…

  op woensdag heb je het atelier ter beschikking om verder te oefenen.

  ga voor de totale TERRE du NORD ervaring.

  Inchecken vanaf 15 uur - uitchecken om 11 uur.

  Breng je jouw ( al dan niet draaiend) eigen gezelschap mee?

  Vraag naar de aangepaste prijzen…

  Vanaf 3 nachten verblijf, betaal je 145 euro per nacht

  • Bij het bereiden van het eten houden we graag rekening met jouw voedselvoorkeuren of -intoleranties. Geef je deze door bij het boeken?
  de KLEINE lettertjes

  Annulatie van jouw kant voor cursussenen en workshops

  • Tot 4 weken op voorhand, wordt een administratiekost van 30 euro afgehouden en het saldo teruggestort op de rekening.
  • Bij latere annulatie en tot 1 week op voorhand, wordt 50% teruggegeven als tegoedbon (Je kan wel een vervanger doorgeven en onderling de betaling regelen)
  • Bij nog latere annulatie, dus minder dan een week op voorhand kan geen cursusgeld meer terugbetaald worden onder welke vorm dan ook.

  Annulatie van jouw kant van je keep practicing beurt

  • De keep Practicing afspraken kan je tot 28 uur aanpassen via jouw link

  Annulatie of uitstel door ons

  • De keep Practicing momenten gaan door vanaf 3 personen. Je wordt verwittigd binnen de 24 uur, indien ze niet doorgaat.
  • De cursussen/workshops vinden alleen plaats mits er minimaal 6 deelnemers zijn. Bij onvoldoende inschrijvingen kan de cursus/workshop geannuleerd worden.
  • Bij ziekte of verhindering van de lesgever kan een andere lesgever aangesteld worden of de aangeboden cursus/workshop geannuleerd worden.
  • Mocht een cursus/workshop niet plaatsvinden of worden uitgesteld dan ontvang je daarvan uiterlijk 7 dagen voor aanvang bericht en wordt het cursusgeld integraal terugbetaald. Of wordt, in overleg, de inschrijving zonder kosten verplaatst naar een andere datum. De deelnemer heeft de keuze tot terugbetaling of tot kosteloos verplaatsen.
  • In geen geval kan een vergoeding gevraagd worden voor reeds gemaakte kosten, zoals treintickets of hotelkosten.

  Annulatie wegens gevolgen van Covid-19 en de bijhorende coronamaatregelen.

  • U bent ziek en u heeft daarvan een doktersbewijs? Dan kijken we samen naar een mogelijkheid om u later te laten aansluiten. Het cursusgeld wordt niet teruggestort. U mag wel een vervanger aanduiden.
  • Regelgeving vanuit de overheid bij Covid 19 of bij ziekte van de lesgever ; er wordt in overleg, de inschrijving zonder kosten verplaatst naar een andere datum of de deelnemer heeft de keuze tot terugbetaling .