• Embrace the glaze...

   Maandagen 23 en 30 oktober 2023,  

   van 9.30u tot 16.30u


  DIT MAG JE VERWACHTEN...

  ”Bah glazuren…ik vind dat echt niet leuk . Dat kwasten - je kent me hè - gaat niet vooruit . En dompel glazuur . Ik sukkel altijd . Altijd breuk. Geef jij toevallig geen les over glazuren?”

  Deze boodschap zat vorig jaar in mijn Instagram postvak nadat ik Isabel toejuichte met haar knappe prestaties in haar atelier en haar zei dat ze nu aan het glazuren kon beginnen. Ik had precies aan een lastig schuifje zitten rammelen….

  Het moest Isabel even van haar hart…en ik kan haar frustratie volgen, ik begrijp haar volledig. Misschien herken je jezelf in haar verzuchtingen? Ik per momenten ook.

  En ook al zou ik alles doen om jullie te helpen, glazuren kan ik je niet leren.

  Ikzelf hield het altijd veilig met mijn 3 kleuren, maar dan nog; met het stoken in de gasoven zijn er terug andere kleine onhebbelijkheden waar ik (nog) niet altijd controle over heb.

  Vanuit die eigenste angst en frustratie nam ik vorig jaar contact op met echte experts. Want voor wat je zelf niet kunt, kan en mag je zelf hulp in roepen… Ze kwamen in januari hier voor het eerst een groep begeleiden, en ik moet zeggen, het was om duimen en vingers af te lekken ( Alhoewel dat absoluut niet mag)
  De beste beslissing ooit. Door Karen en Jan zal mijn visie op glazuren nooit meer hetzelfde zijn. Ze hebben echt een missie om ons (terecht) veilige en kwalitatieve glazuren te leren maken. 
  Je hoeft geen voorkennis chemie te hebben, gewoon goesting om er aan te beginnen. Passie is het begin van alles !

  Het goeie nieuws is, ze zien het zitten om nog eens plaats te maken in hun agenda dit jaar terug naar de westhoek te komen om met jullie hun theorie- en praktijkkennis te delen en jullie stap voor stap te begeleiden doorheen het glazuurproces.

  Meer bepaald op 23 en 30 oktober 2023, terug twee maandagen, telkens van 9.30u tot 16.30u


  Wat staat er zo al op het menu?

  • Voorgerecht: We maken kennis met de ingrediënten van een glazuur en hun eigenschappen, hoe beïnvloeden ze het resultaat en in welke verhouding worden ze gedoseerd? Op welke temperatuur stellen we de oven in?
  • hoofdgerecht: Hoe gaan we veilig en efficiënt aan de slag in onze glazuurkeuken, hoe richten we ze in, wat zijn onze benodigdheden, hoe verloopt de bereiding (theorie én praktijk)?
  • Dessert: we bespreken en analyseren samen onze resultaten. We leren glazy.org gebruiken.

  Een glazuur is meer dan een recept, hebben jullie ook honger?

  DATA

  op maandagen 23 en 30 oktober van 9.30u tot 16.30u

  PRIJS en WAT KRIJG JE HIERVOOR

  € 255 incl btw

  Je krijgt een cursus, die je een aantal dagen vooraf per mail wordt doorgestuurd, je maakt testen en staaltjes en ontwikkelt recepten tijdens de cursus waar je dan verder mee aan de slag kan. En dus je nieuwe gedraaide stukken uit de volgende lessenreeks of cursus met succes en in het gewenste kleur uit de oven ziet komen.


  Wat breng je zelf mee?
  - een FFP2 of een FFP3 masker.
  - een notitie blok.

  Wij voorzien een lekkere winterse soep met boterhammen en gepast beleg.

  Water, koffie, thee en home made cake


  Interesse ? 

  Maak jouw inschrijving definitief door ASAP het bedrag over te schrijven op onze rekening van
  TERRE du NORD,


  BE47 0682 1116 4680​

  met vermelding van je naam + 2 d GLAZING

  voor een factuur stuur je mij jouw gegevens en die wordt dan later bezorgd
  Volgorde van betaling bepaalt de inschrijving.

  Wil je je helemaal onderdompelen in hun magische wereld… check dan zeker ook hun website.


  de KLEINE lettertjes

  Annulatie van jouw kant voor cursussenen en workshops

  • Tot 4 weken op voorhand, wordt een administratiekost van 30 euro afgehouden en het saldo teruggestort op de rekening.
  • Bij latere annulatie en tot 1 week op voorhand, wordt 50% teruggegeven als tegoedbon (Je kan wel een vervanger doorgeven en onderling de betaling regelen)
  • Bij nog latere annulatie, dus minder dan een week op voorhand kan geen cursusgeld meer terugbetaald worden onder welke vorm dan ook.

  Annulatie van jouw kant van je keep practicing beurt

  • De keep Practicing afspraken kan je tot 28 uur aanpassen via jouw link

  Annulatie of uitstel door ons

  • De keep Practicing momenten gaan door vanaf 3 personen. Je wordt verwittigd binnen de 24 uur, indien ze niet doorgaat.
  • De cursussen/workshops vinden alleen plaats mits er minimaal 6 deelnemers zijn. Bij onvoldoende inschrijvingen kan de cursus/workshop geannuleerd worden.
  • Bij ziekte of verhindering van de lesgever kan een andere lesgever aangesteld worden of de aangeboden cursus/workshop geannuleerd worden.
  • Mocht een cursus/workshop niet plaatsvinden of worden uitgesteld dan ontvang je daarvan uiterlijk 7 dagen voor aanvang bericht en wordt het cursusgeld integraal terugbetaald. Of wordt, in overleg, de inschrijving zonder kosten verplaatst naar een andere datum. De deelnemer heeft de keuze tot terugbetaling of tot kosteloos verplaatsen.
  • In geen geval kan een vergoeding gevraagd worden voor reeds gemaakte kosten, zoals treintickets of hotelkosten.

  Annulatie wegens gevolgen van Covid-19 en de bijhorende coronamaatregelen.

  • U bent ziek en u heeft daarvan een doktersbewijs? Dan kijken we samen naar een mogelijkheid om u later te laten aansluiten. Het cursusgeld wordt niet teruggestort. U mag wel een vervanger aanduiden.
  • Regelgeving vanuit de overheid bij Covid 19 of bij ziekte van de lesgever ; er wordt in overleg, de inschrijving zonder kosten verplaatst naar een andere datum of de deelnemer heeft de keuze tot terugbetaling .