• GROOT(s) draaien
   met Jean-François Thiérion

   LEARN FROM THE BEST

   intensieve 3- daagse stage

  DIT MAG JE VERWACHTEN...

  Drie dagen durende intense leer & doe - workshop. 


  Jean-Francois maakt grootse vazen en is groots in het draaien er van.
  Voor mij een echte "Master". Gepassioneerd door klei, in het draaien, in het creëren...

  Ik heb zelf de eer gehad om samen met mijn klei-bestie, op 3 cruciale momenten les te kunnen krijgen van Jean-Francois. 
  Een eerste keer toen ik 1 jaar draaide.
  We volgden een cursus bij La céramique in Cordes. Hij en zijn vrouw, Nina Lund, waren toen de gastdocenten. 
  Hij zette toen mijn beginnersfouten recht en leerde me de verschillende nodige stappen. Maar vooral wat er niet bij hoorde en hij catalogeerde dat alles onder de noemer "des gestes"

  Een tweede keer gingen we in 2016 naar hun "Keramikværkstedet" in Denemarken.  Bij het maken van grotere vormen toonde hij wat de essentie van het draaien betekende. Geen onnodige stappen, de klei en het proces om te komen tot de gewenste vorm begrijpen en enkel het nodige doen. Terug zijn commentaar... "pas des gestes"

  Vorig jaar in juni gingen we terug, om het echte groots draaien aan te leren. Het centreren van 10 kg ging (bijna) als vanzelf, hij leerde ons hoe kleine veranderingen in de vingerzetting de klei naar het midden bracht.
  Hoe je het optrekken en vormen van grotere hoeveelheden aanpakt. Hoe je met verschillende delen die je op elkaar kunt zetten nog grootsere vormen kunt maken. Super om kleizekerheid op te bouwen !

  Dat de vaas van 20 kg die ik 1000 km meevoerde, na 6 maanden drogen, in de oven ontplofte wist je al. Maar dat had blijkbaar alles te maken met de plek in de oven en niet met de aangeleerde draaikunsten.


  Maar ik treur niet want...
  hij komt nu naar hier en ik kan dus onder de beste begeleiding een nieuwe maken.


  Samen met jou? 


  Er wordt eigenlijk altijd op maat van de cursist gewerkt. Maar voor het volfen van deze cursus is het wel wenselijk om al wat draai - ervaring hebben. Centreren van een grotere hoeveelheid klei is iets wat je onder de knie hebt. 


  Er zijn 8 plaatsen beschikbaar, waardoor je van dichtbij  begeleiding krijgt.


  Het volgen van de cursus geeft jou toegang tot de Keep Practicing Academy, waarin je op eigen ritme de door jouw verworven kennis verder kan komen ontwikkelen.

  DATA

  19-20 en 21 juni 2023

  we starten elke dag om 9.30u uur - einde om 16.30 uur

  PRIJS en WAT KRIJG JE HIERVOOR

  € 395 incl btw
  3 dagen

  o  gebruik van het draai-materiaal

  o  gebruik van schort en handdoeken

  o  20 kg klei

  o  een gezonde, in huis bereide lunch *

  o  Water, koffie, thee en kleine versnapering.


  Het opruimen en schoonmaken van je werkplek doe je telkens zelf, we zorgen dat we op de einddag om 16 uur klaar zijn om huiswaarts te keren, nadat we samen afscheid genomen hebben met een glaasje en een hapje.


  Het accent ligt op het leerproces, je bent na de cursus vrij om je stuk(ken) mee te nemen of hier te laten bakken en te glazuren. In overleg, vanuit een duurzaam gedachtegoed.
  Er wordt een vergoeding gevraagd volgens het volume dat de stukken innemen in de oven. Gezien de energieprijzen op dit moment weinig voorspelbaar zijn, zal er op voorhand voldoende info verstrekt worden over de kostprijs. 

  zin in een volledige kleibeleving ?

  Wat denk je er van om 2 nachten te blijven overnachten & twee dagen aan te schuiven voor een heerlijk ontbijt en het heerlijke huisgemaakte avondeten?

  Dat kan, voor een opleg van 290 euro verblijf je in één van onze zalige ruime kamers, helemaal voor jou alleen. Voor of na het kleien even de zwemvijver in, chillen in de “living room” of een glaasje in de bar… 

  ga voor de totale TERRE du NORD ervaring.


  Breng je jouw ( al dan niet draaiend) eigen gezelschap mee?

  een extra nacht onder de wol bij ons? Vraag naar de aangepaste prijzen…

  • Bij het bereiden van het eten houden we graag rekening met jouw voedsel voorkeuren of intoleranties. Geef je deze door bij het boeken?
  de KLEINE lettertjes

  Annulatie van jouw kant voor cursussenen en workshops

  • Tot 4 weken op voorhand, wordt een administratiekost van 30 euro afgehouden en het saldo teruggestort op de rekening.
  • Bij latere annulatie en tot 1 week op voorhand, wordt 50% teruggegeven als tegoedbon (Je kan wel een vervanger doorgeven en onderling de betaling regelen)
  • Bij nog latere annulatie, dus minder dan een week op voorhand kan geen cursusgeld meer terugbetaald worden onder welke vorm dan ook.

  Annulatie van jouw kant van je keep practicing beurt

  • De keep Practicing afspraken kan je tot 28 uur aanpassen via jouw link

  Annulatie of uitstel door ons

  • De keep Practicing momenten gaan door vanaf 3 personen. Je wordt verwittigd binnen de 24 uur, indien ze niet doorgaat.
  • De cursussen/workshops vinden alleen plaats mits er minimaal 6 deelnemers zijn. Bij onvoldoende inschrijvingen kan de cursus/workshop geannuleerd worden.
  • Bij ziekte of verhindering van de lesgever kan een andere lesgever aangesteld worden of de aangeboden cursus/workshop geannuleerd worden.
  • Mocht een cursus/workshop niet plaatsvinden of worden uitgesteld dan ontvang je daarvan uiterlijk 7 dagen voor aanvang bericht en wordt het cursusgeld integraal terugbetaald. Of wordt, in overleg, de inschrijving zonder kosten verplaatst naar een andere datum. De deelnemer heeft de keuze tot terugbetaling of tot kosteloos verplaatsen.
  • In geen geval kan een vergoeding gevraagd worden voor reeds gemaakte kosten, zoals treintickets of hotelkosten.

  Annulatie wegens gevolgen van Covid-19 en de bijhorende coronamaatregelen.

  • U bent ziek en u heeft daarvan een doktersbewijs? Dan kijken we samen naar een mogelijkheid om u later te laten aansluiten. Het cursusgeld wordt niet teruggestort. U mag wel een vervanger aanduiden.
  • Regelgeving vanuit de overheid bij Covid 19 of bij ziekte van de lesgever ; er wordt in overleg, de inschrijving zonder kosten verplaatst naar een andere datum of de deelnemer heeft de keuze tot terugbetaling .