• GROOT(s) draaien
   met Jean-François Thiérion

   LEARN FROM THE BEST

   intensieve 4 daagse - incl. home made lunch

   15-16-17 & 18 november 2024

   520 euro

  DIT MAG JE VERWACHTEN...

  Vier dagen durende intense leer & doe - workshop. 


  Jean-François maakt grootse vazen en is groots in het draaien ervan.
  Voor mij een echte "Master".
  Gepassioneerd door klei, in het draaien, in het creëren...


  Hij begeleid je in het Frans / Engels bij het verleggen van je grenzen. De begeleiding gaat ver en is intens, elke stap legt hij je het hoe en waarom uit van zijn handelingen. Hij leert je dat je niet moet inzetten op kracht maar op de "gestes" die je gebruikt, of net niet.

  Hij demonstreert hoe je grootse stukken maakt door het samenvoegen van verschillende delen. Waar je moet op metten vanuit je ontwerp, maar ook technische tips and trics om dit te doen slagen.


  Ik heb zelf de eer gehad om samen met mijn klei-bestie, op 3 cruciale momenten les te kunnen krijgen van Jean-François. 
  Een eerste keer toen ik 1 jaar draaide.
  We volgden een cursus bij La céramique in Cordes. Hij en zijn vrouw, Nina Lund, waren toen de gastdocenten. 
  Hij zette toen mijn beginnersfouten recht en leerde me de verschillende nodige stappen. Maar vooral wat er niet bij hoorde en hij catalogeerde dat alles onder de noemer "des gestes"

  Een tweede keer gingen we in 2016 naar hun "Keramikværkstedet" in Denemarken.  Bij het maken van grotere vormen toonde hij wat de essentie van het draaien betekende. Geen onnodige stappen, de klei en het proces om te komen tot de gewenste vorm begrijpen en enkel het nodige doen. Terug zijn commentaar... "pas des gestes"

  Vorig jaar in juni gingen we terug, om het echte groots draaien aan te leren. Het centreren van 10 kg ging (bijna) als vanzelf, hij leerde ons hoe kleine veranderingen in de vingerzetting de klei naar het midden bracht.
  Hoe je het optrekken en vormen van grotere hoeveelheden aanpakt. Hoe je met verschillende delen die je op elkaar kunt zetten nog grootsere vormen kunt maken. Super om kleizekerheid op te bouwen !

  Dat de vaas van 20 kg die ik 1000 km meevoerde, na 6 maanden drogen, in de oven ontplofte wist je al. Maar dat had blijkbaar alles te maken met de plek in de oven en niet met de aangeleerde draaikunsten.


  Na het grote succes van de vorige sessies komt hij terug naar het atelier van TERRE du NORD 
  Terug voor 4 dagen om al zijn enthousiasme kwijt te kunnen en jou mee te nemen in zijn passie.


  Laat je vier dagen onderdompelen in deze intense workshop, waarin we jou graag in de watten leggen, met lekkere pauzes en een hemelse lekkere home made lunch. Dus neen geen bokes klaarmaken voor je vertrek....


  Samen met jou? 


  Er wordt eigenlijk altijd op maat van de cursist gewerkt. Maar voor het volgen van deze cursus is het wel wenselijk om al wat draai - ervaring hebben. Centreren van een grotere hoeveelheid klei is iets wat je onder de knie hebt. Maar geen nood ... hij leert je een nieuwe manier om de 10 kg te centreren.


  KLEINE GROEP - DICHTE BEGELEIDING

  Er zijn 8 plaatsen beschikbaar, waardoor je van heel dichtbij  begeleiding krijgt. Je krijgt heel duidelijke instructies en zult vlug de klik met de klei voelen om tot grootse dingen te komen.


  Meet & Greet & Eat

  En....Jean-François logeert hier bij TERRE du NORD. "WHERE ELSE ?"
  Dus als jij ook een echte Meet & Greet & Eat wel ziet zitten met de meester him-self, en ga je voor een gezellige babbel tijdens het ontbijt, of diepzinnige gesprekken bij het diner, dan kan je gaan voor de totaalbeleving gaan. Want naast het aanbieden van de superverzorgde cursus bieden we je ook de mogelijkheid om hier te verblijven.


  CLAY RETREAT - just for you

  Zo blijf je in de magische kleibubbel en voelt het aan als een echte clay-retreat. Geen km's meer naar huis, geen zorgen over boorschappen en eten maken, als je moe bent lekker gaan rusten in je kamer of in één van de leuke ruimtes van de B&B.
  Of misschien eens genieten van een herfstige deugddoende strandwandeling.


  Gewoon 4 dagen weg en genieten van de klei, de groep en je resultaten.  DO I NEED to SAY MORE...

  DATA

  Vr 15 - Za 16 - Zo 17 & Ma 18 november 2024

  we starten elke dag om 9.30u uur - einde les om 16.30 uur

  Via deze link kom je in onze on-line agenda en leg je jouw plek vast. 

  PRIJS en WAT KRIJG JE HIERVOOR

  € 520 incl btw
  4 dagen - incl lunch

  o 4 dagen les

  o  20 kg klei

  o  een gezonde, in huis bereide lunch *

  o  Water, koffie, thee en kleine versnaperingen.


  Het accent ligt vooral op het leerproces, dus maken, maken en leren...
  maar je kunt na de cursus je lederharde stuk(ken) natuurlijk meenemen.


  Voor deze workshop heb je huiswerk te doen. Je maakt een tekening op ware grootte van de pot die je wil draaien en brengt ze mee naar de workshop. 


  Het opruimen, schoonmaken en dweilen van je eigen werkplek doe je elke dag telkens zelf, een beurtrol zorgt voor een propere kneedtafel, afwasbak en een opgeruimde kleireserve.
  Op de eind-dag stoppen we een uurtje vroeger om samen het atelier terug in zijn oorspronkelijke toestand te brengen. Om daarna huiswaarts te keren, nadat we samen afscheid genomen hebben met een glaasje.


  Wat breng je zelf mee?

  Grote handdoek - Schort - Je favoriete tools (zeker je harde lomers!) - Vouwmeter 


  zin in die volledige kleibeleving ?

  Wat denk je er van om 3 nachten te blijven overnachten in onze gezellige ****B&B & drie dagen aan te schuiven voor een heerlijk ontbijt en het heerlijke huisgemaakte avondeten?

  Dat kan, voor een opleg van 465 euro verblijf je in één van onze zalige ruime kamers, helemaal voor jou alleen.

  Samen eten met de andere draai gasten en onze MASTER HIMSELF...

  Voor of na het kleien even de zwemvijver in, chillen in de “living room” of een glaasje in de bar… of een zalige strandwandeling op 10 minuutjes rijden.

  Ga voor de totale TERRE du NORD ervaring en verwen jezelf met deze unieke CLAY- retreat


  Breng je jouw ( al dan niet draaiend) eigen gezelschap mee?

  of een extra nacht onder de wol bij ons? Vraag naar de aangepaste prijzen…

  • Bij het bereiden van het eten houden we graag rekening met jouw voedsel voorkeuren of intoleranties. Geef je deze door bij het boeken?
  de KLEINE lettertjes

  Jouw workshop is definitief geboekt na betaling van het cursusgeld, voor je verblijf wordt een voorschot van 50% gevraagd. De betaling wordt binnen de 3 werkdagen verwacht.


  Annulatie van jouw kant voor cursussen en workshops

  • Tot 4 weken op voorhand, wordt een administratiekost van 30 euro afgehouden en het saldo teruggestort op de rekening.
  • Bij latere annulatie en tot 1 week op voorhand, wordt 50% teruggegeven als tegoedbon (Je kan wel een vervanger doorgeven en onderling de betaling regelen)
  • Bij nog latere annulatie, dus minder dan een week op voorhand kan geen cursusgeld meer terugbetaald worden onder welke vorm dan ook.

  Annulatie van jouw kant van je keep practicing beurt

  • De keep Practicing afspraken kan je tot 28 uur aanpassen via jouw link

  Annulatie of uitstel door ons

  • De keep Practicing momenten gaan door vanaf 3 personen. Je wordt verwittigd binnen de 24 uur, indien ze niet doorgaat.
  • De cursussen/workshops vinden alleen plaats mits er minimaal 6 deelnemers zijn. Bij onvoldoende inschrijvingen kan de cursus/workshop geannuleerd worden.
  • Bij ziekte of verhindering van de lesgever kan een andere lesgever aangesteld worden of de aangeboden cursus/workshop geannuleerd worden.
  • Mocht een cursus/workshop niet plaatsvinden of worden uitgesteld dan ontvang je daarvan uiterlijk 7 dagen voor aanvang bericht en wordt het cursusgeld integraal terugbetaald. Of wordt, in overleg, de inschrijving zonder kosten verplaatst naar een andere datum. De deelnemer heeft de keuze tot terugbetaling of tot kosteloos verplaatsen.
  • In geen geval kan een vergoeding gevraagd worden voor reeds gemaakte kosten, zoals treintickets of hotelkosten.

  Annulatie wegens gevolgen van Covid-19 en de bijhorende coronamaatregelen.

  • U bent ziek en u heeft daarvan een doktersbewijs? Dan kijken we samen naar een mogelijkheid om u later te laten aansluiten. Het cursusgeld wordt niet teruggestort. U mag wel een vervanger aanduiden.
  • Regelgeving vanuit de overheid bij Covid 19 of bij ziekte van de lesgever ; er wordt in overleg, de inschrijving zonder kosten verplaatst naar een andere datum of de deelnemer heeft de keuze tot terugbetaling .